Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Bemutatkozás, rólunk

Alapítványunk 2010. októberében alakult meg, hosszas előkészületeket követően. Nem titkolt célja alapítványunknak a Csepeli Evangélikus Egyházközség támogatása, a gyülekezet életén keresztül az evangélikus/lutheránus/ értékek, a keresztény hitélet fenntartása és terjesztése. Ahogy alapítványunk hivatalos alapító okiratában szerepel:

"Az alapítvány célja a Csepeli Evangélikus Egyházközség támogatása, személyi, tárgyi feltételeinek javítása, az ott folytatott hitéleti tevékenység erősítése, az evangélikus keresztény hit és értékek megőrzésének, terjesztésének elősegítése, az egyházközség épületei karbantartásának a támogatása, illetve a hátrányos helyzetűek, a szociálisan rászoruló nagycsaládosok, időskorúak és a tanuló ifjúság támogatása."

A névválasztásnál fontosnak tartottuk, hogy alapítványunk neve a térbeli meghatározáson kívül utaljon életünk, hitünk, reménységünk alapjára, a Jézus Krisztusra. Azáltal, hogy belőle merítünk erőt, útmutatást mindennapjainkra nézve, válik ő életünk, gyülekezetünk, egyházunk Forrásává. Hívő keresztény emberként igyekszünk úgy élni, hogy rajtunk, munkánkon, alapítványunkon keresztül ehhez a forráshoz másokat is elvezessünk.

Számunkra világos, hogy földi életünknek nem forrása az anyagi javak, a percnyi örömök, a materiális-testi dolgokba való kapaszkodás. Ezek a dolgok nem oltják az ember megfáradt, elgyötört lelkének a szomját. Istennél és az ő egyszülött fiában, Krisztusban fakad az a forrás, melynek vize élővé tesz, mindörökre.

Horváth Kálmán
kuratóriumi elnök
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2023. február »
február
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728